“Drinska avantura” je projekat koji promoviše gornji tok rijeke Drine s ciljem stvaranja turističke ponude, povezivanjem turističkih centara sa samim gradom. Promocijom Foče kao otvorene sredine, uz akcenat na povezivanju svih etničkih skupina, različitih kultura i tradicija, Foču želimo predstaviti u najboljem svjetlu.
Drinska avantura je manifestacija koja promoviše rafting, Drinu, ekologiju i mobilnost mladih. Edukativnog je i zabavnog karaktera. Cilj manifestacije je povezati mlade iz različitih sredina, i kroz promociju turizma i kvalitetne zabave predstaviti Foču kao otvorenu sredinu.
Program

Pretražite sajt

Program


Novitet u sklopu Drinske avanture je ekološka akcija. Od ove godine uvodimo ekologiju, i to na velika vrata.

U selu Pođeđe u Miljevini planiramo akciju čišćenja i postavljanje 2 kontejnera za smeće na ulazu u selo.

Cilj akcije je podizanje ekološke svijesti lokalnog stanovništva, uređenje sela i promocija omladinskog aktivizma.

U okviru akcije, na više lokaliteta u Foči, biće postavljene i ekološke poruke koje će upozoravati sve prolaznike da je stvaranje divljih deponija zabranjeno i kažnjivo.

Ekološka akcija održava se 15. juna 2021. godine

ZA UČEŠĆE NA RAFTINGU TAROM I DRINOM (25. JUNI) ILI NA REGATI DRINOM (25. JULI) POŠALJITE UPIT NA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ILI POZOVITE BROJ TELEFONA 066 892 322


Okrugli sto na temu "Drina nas spaja" i ove godine okupiće mlade iz sliva rijeke Drine. Iz Foče, Ustikoline i Goražda.

Cilj okruglog stola je upoznavanje mladih, razmjena mišljenja i iskustava ali i plan akcije s ciljem očuvanja zdravlja i zaštite životne sredine.

Drina je rijeka koja na neki način povezuje tri države. Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

"Drina nas spaja", jedan je od slogana koji koristimo na Drinskoj avanturi. Drugi je "gdje nastaje Drina, počinje avantura". To je zaista tako, i mi se zaista trudimo da tokom okruglog stola koji okuplja mlade iz sliva Drine, promovišemo Drinu i Foču u najboljem svjetlu.

Okrugli sto održava se 24. juna 2021. godine

ZA UČEŠĆE NA RAFTINGU TAROM I DRINOM (25. JUNI) ILI NA REGATI DRINOM (25. JULI) POŠALJITE UPIT NA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ILI POZOVITE BROJ TELEFONA 066 892 322


Nakon okruglog stola, za učesnike će biti organizovan rafting Tarom i Drinom.
Biće to još jedna prilika da se mladi iz različitih gradova i etničkih skupina, bolje upoznaju, te da naprave bolju konekciju za neku buduću saradnju.
RAFTING TAROM I DRINOM ODRŽAVA SE 25. JUNA 2021. GODINE
Za učesnike okruglog stola "Drina nas spaja" obezbjeđeni su troškovi organizacije raftinga.
Svi koji nisu učesnici okruglog stola, mogu nam se pridružiti na raftingu Tarom i Drinom, uz uplatu kotizacije u iznosu od 60 KM.
Kotizacija uključuje prevoz terenskim vozilom od kampa do početne tačke raftinga, neoprensko odijelo, čizmice, sigurnosni prsluk, kacigu, veslo i uslugu skipera.

Rafting Tarom i Drinom održava se 25. juna 2021. godine


Glavna aktivnost Drinske avanture je regata najljepšim i najčistijim tokom Drine.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na broj telefona 066 892 322 i uz kotizaciju od 35 KM budu dio najbolje zabave na vodi.

Kotizacija uključuje prevoz od Foče do Outdoor resorta Tara Sport, odakle krećemo na 18 km dugu avanturu do Akva parka Ušće u centru Foče, minimum opreme za rafting (čamac, sigurnosni prsluk, veslo), uslugu skipera.

Budi i ti dio najbolje zabave ovog ljeta, na petom izdanju Drinske avanture u Foči! 


Regata Drinom održava se 25. jula 2021. godine

OPEN