“Drinska avantura” je projekat koji promoviše gornji tok rijeke Drine s ciljem stvaranja turističke ponude, povezivanjem turističkih centara sa samim gradom. Promocijom Foče kao otvorene sredine, uz akcenat na povezivanju svih etničkih skupina, različitih kultura i tradicija, Foču želimo predstaviti u najboljem svjetlu.
Drinska avantura je manifestacija koja promoviše rafting, Drinu, ekologiju i mobilnost mladih. Edukativnog je i zabavnog karaktera. Cilj manifestacije je povezati mlade iz različitih sredina, i kroz promociju turizma i kvalitetne zabave predstaviti Foču kao otvorenu sredinu.
Program

Pretražite sajt

Program


I ove godine jedan od ciljeva manifestacije Drinska avantura biće podizanje ekološke svijesti građana. Prva aktivnost ovogodišnje Drinske avanture biće ekološka akcija u Miljevini, na rijeci Bistrici, koju ćemo organizovati u saradnji sa UG Miljevina, u petak 29. jula.

Cilj akcije je podizanje ekološke svijesti lokalnog stanovništva, uređenje obale Bistrice koja je pritoka Drine i promocija omladinskog aktivizma.

U okviru akcije, na više lokaliteta u Miljevini, biće postavljene ekološke poruke koje će upozoravati sve prolaznike da je stvaranje divljih deponija zabranjeno i kažnjivo.

Ekološka akcija održava se 29. jula 2022. godine


Sutjeska je pritoka Drine, na kojoj se već 5 godina organizuje Drinska avantura. Ovogodišnji novitet u sklopu manifestacije je porodično kampovanje. Cilj ove priče je promocija porodičnih vrijednosti uz radionice pripremanja hrane u prirodi, postavljanja šatora, snalaženja u prirodi, a neizostavno je i druženje uz logorsku vatru.

Lokacija za „porodični kamp Sutjeska” je u omladinskom kampu na lijevoj obali Sutjeske, u najstarijem nacionalnom parku u BiH, na Tjentištu.

Rezervišite datum 30. juli za porodični kamp na Sutjesci. Prijavite se na broj 065 462 761. Broj mjesta je ograničen.

Obezbjeđena hrana, ulaznica u NPS, taksa za šatore, edukativni sadržaj za najmlađe.

Porodični kamp Sutjeska održava se 30. jula 2022. godine


Glavna aktivnost Drinske avanture je regata najljepšim i najčistijim tokom Drine koja se održava 31. jula.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na broj telefona 065 462 761 i uz kotizaciju od 40 KM budu dio najbolje zabave na vodi.

Kotizacija uključuje prevoz od Foče do početne tačke regate, odakle krećemo na 18 km dugu avanturu do Akva parka Ušće u centru Foče, minimum opreme za rafting (čamac, sigurnosni prsluk, veslo), uslugu skipera.

Svi koji u sopstvenoj režiji dolaze na regatu, mogu učestvovati potpuno besplatno, uz prethodno najavu organizatoru.

Budi i ti dio najbolje zabave ovog ljeta, na šestom izdanju Drinske avanture u Foči! 


Regata Drinom održava se 31. jula 2022. godine

Kako nam je bilo prošle godine

OPEN